Bedrijfshistorie

Bedrijfsinformatie

Onze moderne kassen zijn voorzien van de meest geavanceerde automatisering en robottechnologie. Voor de plantenvermeerdering maken wij gebruik van Rombomatics stekrobots. Deze geautomatiseerde procedure heeft zeer uniforme planten van constante hoge kwaliteit als gevolg. Door de automatisering in het bedrijf worden de planten op een zeer efficiënte wijze geteeld, wat resulteert in producten van topkwaliteit. Teelthandelingen worden snel, efficiënt en tijdig uitgevoerd.

Rozen - potplantenteelt

  • Nolina teelt vier verschillende groepen potrozen:
  • Party® Gigi™ in 7 cm pot
  • Victory® in 10,5 cm pot
  • PatioHit® in 13 cm pot
  • Palace® in 17 cm pot Planten van deze vier groepen worden hoofdzakelijk gebruikt voor de huiskamer maar zijn gedurende het voorjaar, de zomer en de herfst ook geschikt voor op het terras of in de tuin.

Productieproces

Voor Nolina is maatschappelijk verantwoord produceren een absolute voorwaarde tijdens het gehele productieproces. Onder meer door de automatisering van onze productie-installaties zorgen we voor de meest optimale arbeidsomstandigheden. Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal en daar besteden we veel zorg en aandacht aan.

Onze kassen zijn energiezuinig gebouwd en ingericht. Door gebruik te maken van hypermoderne WKK's (installaties van warmtekrachtkoppeling) produceren wij onze eigen elektriciteit en maken daarbij op een efficiënte wijze gebruik van de restwarmte voor het verwarmen van onze kassen.

De productie vindt algeheel plaats in gesloten eb- en vloedsystemen waarbij water en meststoffen hergebruikt worden. De teeltomstandigheden in onze kassen maken minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen mogelijk. Bovenstaande heeft ertoe geleid dat wij al meerdere jaren MPS-A, MPS-GAP, MPS-Socially Qualified en MPS Quality zijn gecertificeerd en ook meedoen met het MPS ProductProof programma.

Historie

Nolina is een hecht familiebedrijf dat in 1966 met liefde voor het vak is opgericht in Woubrugge (Nederland, provincie Zuid-Holland) door de gebroeders De Lange. Tegenwoordig wordt het bedrijf opnieuw geleid door twee broers: Marcel en Steef de Lange. De eerst geteelde producten waren anjers en in 1975 is Nolina overgegaan op de teelt van (bloeiende) potplanten voor binnen- en buitenshuis. In 1990 zijn we voor het eerste begonnen met het telen van potrozen en in 1994 met tuinrozen. De Nolina kwekerij is sinds 1990 sterk gegroeid van 1 - tot 20 hectare oppervlakte, waarvan 9 hectare onder glas.


Missie: Growing for future generations

Ontwikkeling en groei zie je terug in onze planten, maar ook in onze collega's en klanten. Om goed te kunnen groeien zijn sterke wortels en goede grond van vitaal belang. We stoppen dan ook onze energie in een gedegen fundament en de intrinsieke kracht van onze planten en mensen. Dit resulteert in de groei en bloei van onze producten, collega's en klanten.

Bij Nolina blijven we innoveren en zijn we continu op zoek naar verbeteringen in kwaliteit en service. We gaan niet voor korte termijn successen, maar investeren juist in de lange termijn. Door goed te luisteren naar onze klanten en onze medewerkers en continu te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen staan we samen sterk voor een duurzame toekomst!

Deze duurzaamheid zetten wij ook door in ons teeltproces.

Om dit te bereiken, zetten we als eerste in op het zo optimaal mogelijk maken van de teeltomstandigheden. Daardoor is de plant beter weerbaar tegen ziektes en plagen.

Als het dan alsnog noodzakelijk blijkt om gewasbescherming in te zetten, kiezen we altijd als eerste voor een biologische optie. Onze gewasbescherming is gebaseerd op ruim 90% biologische inzet.


Nolina | kwekers met passie

Nolina Kwekerijen is een familiebedrijf dat elke dag vol passie werkt aan kwalitatief hoogwaardige planten voor uw huis en tuin. Ons streven is om u nog langer en intenser te laten genieten van al onze producten! Dat doen we samen! Samen met onze ketenpartners en samen met u. We delen onze passie, kennis en ervaring dan ook graag met u.

  • Passion for people, passion for plants
  • passion for growth
  • passion for presentation & education
  • passion for inspiration


Nolina maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok