Nolina Kwekerijen | Nieuwsbrief Augustus 2017

Tuinplanten 2017

Het tuinplantenseizoen 2017 is voor ons alweer achter de rug. De nieuwe rassen waarmee de verschillende Nolina series zijn uitgebreid zijn door onze klanten zeer goed ontvangen. Naar de Clematis Boulevard® Collection - met het unieke ras Nubia™ rood - was zoals gewoonlijk veel vraag. Ons Clematis assortiment is tevens uitgebreid met twee nieuwe, zeer aantrekkelijke collecties: de Paillette® Collection, deze wordt gekenmerkt door zeer rijkbloeiende rassen met bijzondere, klokvormige bloemen en de Garland® Collection die zich onderscheidt door een lange doorbloei en een zee van bloemen.

Daarnaast hebben we een goede start gemaakt met onze nieuwe Agapanthus Summer Love BlueTM. Een opvallende, compact blijvende Afrikaanse lelie of – zoals ook de rasnaam suggereert - liefdesbloem genoemd, met zeer aanlokkelijke blauwe bloemen en bijzonder sterke stelen. Summer Love BlueTM bloeit de hele zomer lang! Wilt u meer weten over alle mogelijkheden voor 2018? Neem gerust contact met ons op!

Plantarium
Van 23 tot en met 26 augustus vindt in Boskoop, Nederland, de Plantarium-beurs plaats. Samen met rozenveredelaar Poulsen Roser informeren wij u uitgebreid over onze nieuwe collecties en rassen. Het thema dit jaar is 'Stories'. Wij zouden graag uw specifieke story over het afgelopen jaar en de verwachting voor 2018 willen vernemen. Hebben we u tot nu toe gemist? Bezoek ons op onze stand! De komende tijd nemen we nog deel aan de volgende beurzen…

Autumn Fair
Op 13 en 14 september vindt de Royal FloraHolland Autumn Fair plaats. Wij zullen daar onze complete collectie potrozen presenteren. Bovendien is dit een uitgelezen kans om met ons het afgelopen tuinplantenseizoen te evalueren en om samen met u de mogelijkheden i.v.b. met de speciale bloemen- en plantendagen c.q. feestdagen 2018 door te nemen.

Trade Fair
Uiteraard zijn we ook weer aanwezig tijdens de Trade Fair in Aalsmeer van woensdag 8 t/m vrijdag 10 november. Net als tijdens de Autumn Fair willen wij graag met u vooruitkijken naar 2018. Tot dan!

Nolina bouwt aan de toekomst
Na een jaar van voorbereidingen, is de bouw van een complete nieuwe warmtekrachtcentrale van start gegaan. Nolina investeert hiermee in een duurzame toekomst met de nieuwste technieken. Met deze investering zetten we goede stappen in een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie.

Het vervangen van de huidige centrale zal ongeveer 25 weken in beslag nemen, de planning is dat begin vierde kwartaal 2017 de nieuwe centrale in gebruik zal worden genomen.

Noviteiten
Door het hele jaar heen blijven wij nieuwe en experimentele rassen van potrozen, tuinplanten en tuinrozen testen en evalueren. Middels rassenproeven onderzoeken wij of er nieuwe of verbeterde kleuren zijn en of er qua houdbaarheid of plantopbouw in de veredeling vooruitgang is geboekt. Zo hebben we bijvoorbeeld het lichtroze ras PatioHit Lux vervangen door PatioHit Catalina die een uitzonderlijke goede houdbaarheid vertoont. Voor de consument is dit tenslotte een belangrijke factor om voor de Nolina rozen te blijven kiezen!

Als u op de hoogte wilt blijven van onze ontwikkelingen, kunt u ons ook volgen op Facebook. https://www.facebook.com/Nolinakwekerijen/

Wij geven hier iedere week een update van onze activiteiten!

Nolina maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok