Nolina Kwekerijen | Nieuwsbrief Maart

Valentijn

Op voorhand waren de verwachtingen omtrent Valentijn wisselend, dit mede doordat 14 februari dit jaar op een zondag viel. Terugkijkend valt te concluderen dat het zachte weer alsnog voor een goede Valentijn heeft gezorgd. Door heel Europa zijn (geheime) liefdes in het zonnetje gezet met onze mooie Nolina Roses.

Vrouwendag

Gezien de economische situatie in Oost-Europa leek het lastig in te schatten wat er te verwachten was voor Internationale Vrouwendag. Terugkijkend kunnen we concluderen dat Internationale Vrouwendag wederom een succes was. De vraag naar onze Parade, PatioHit & Palace – kortom Nolina Roses – was opnieuw overweldigend.

Moederdag in de UK

Daar waar 8 maart vaststaat als Internationale Vrouwendag, daar wisselt de Engelse Moederdag van datum. Jaarlijks valt Engelse Moederdag op de vierde zondag van de Vastentijd (tussen Aswoensdag en Pasen, ergo, 3 weken voor Pasen). Dit jaar viel de speciale dag op zondag 6 maart, in feite gelijktijdig met Internationale Vrouwendag. Desondanks zijn we er weer in geslaagd om de mooiste roze tinten van onze Nolina Roses naar Engeland te sturen!

Tuinplantenseizoen bijna van start

De maand Maart is alweer begonnen, wat inhoudt dat ook de eerste tuinplanten uitgeleverd gaan worden. Deze eer komt toe aan onze bijzondere Clematis Evergreen. Een prachtige Clematis met een indrukwekkende uitstraling. Een zee aan witte bloemen maakt dat we zin krijgen in het voorjaar!

Ralstonia

Nolina heeft maatregelen genomen met betrekking tot het uitsluiten van risico omtrent deze bacterie. Medio 2015 zijn de eerste besmettingen van Ralstonia aan het licht gekomen, een hardnekkige bacterie waarvan de oorsprong nog niet geheel duidelijk is. De aantasting is alleen nog bij bedrijven van snijrozen en niet van potrozen gevonden. Echter is het voor Nolina noodzakelijk verspreiding tegen te gaan en er zijn dan ook voorzorgsmaatregelen getroffen. Bezoek werd, vanaf vaststelling van de ziekte tot op heden op de kwekerijen geweerd. Vanaf nu is bezoek weer toegestaan, maar voor iedereen - zowel bezoek als werknemers, is het verplicht om beschermende kleding te dragen. Wij willen natuurlijk tot in de lengte van dagen met u blijven samenwerken!

FloraHolland Seasonal Trade Fair Naaldwijk, Nederland

Woensdag 9 en donderdag 10 maart vindt de FloraHolland Seasonal Trade Fair in Naaldwijk, Nederland, weer plaats. Uiteraard is Nolina weer van de partij met een prachtige stand! Komt u ons ook bezoeken? Graag tot dan! Klik hier voor snelle toegang op de beurs.

Nolina maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok