Nolina kwekerijen winnaar DFG Award

Fotobijschrift:

De Award winnaars in de DFG-stand op de FH Trade Fair Aalsmeer met Marco van Zijverden, CEO en Harry Brockhoff, CFO van Dutch Flower Group.


PERSBERICHT

Dutch Flower Awards 2012 voor Nolina, Kreling Chrysant en Khal Amazi

AALSMEER – De winnaars van de Dutch Flower Awards zijn dit jaar geworden: Nolina, Kreling Chrysant en Khal Amazi. Potrozenkwekerij Nolina uit Woubruggeis onderschei-den als waardevolste plantenleverancier van Dutch Flower Group (DFG).De bloemenleverancier met de meeste meerwaarde is Kreling Chrysant uit Bruchem. DFG riep dein Zambia gevestigde rozenkwekerij Khal Amazi uit tot de waardevolste buitenlandse leverancier van dit jaar.

Voor de elfde achtereenvolgende keer reikte de familie van handelsbedrijven, internationaal marktleider in de vermarkting en sourcing van bloemen, boeketten en planten, de Dutch Flower Awards uit aan haar ketenpartners met een bijzondere meerwaarde.

In de DFG-stand op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer maakte CEO Marco van Zijverden donderdagmiddag 1 november op gepaste wijze de genomineerden en de uiteindelijke winnaars bekend.


7% procent omzetgroei

Van Zijverden lichtte ook de ontwikkelingen bij Dutch Flower Group toe. “Onze omzetgroei gaat dit jaar uitkomen op circa 7% procent. Dit betekent dat onze gezamenlijke omzet naar verwachting dit jaar de magische grens van 1 miljard euro zal gaan overschrijden."

Van Zijverden wees erop dat de sierteeltsector nog altijd onder druk staat. Maar DFG heeft daar in zijn ogen een antwoord op. “We zullennog meer dan voorheen samen met kwekers en onze klanten op een open wijze zoeken naar meerwaarde in de keten door het delen en uitwisselen van informatie. Die samenwerking is de enige manier om tot innovaties in het proces, in de keten en op het schap te gaan komen."


Transparant partnership

Deze transparantie ziet DFG als de rode draad in het zakendoen, nu en in de toekomst.

De open verbinding tussen de klanten van DFG, de kwekers en de DFG-bedrijven is volgens hem de basis om die echte meerwaarde uit de keten te kunnen halen.

In dit kader gaf Van Zijverden aan dat het deze week door Van Dijk Flora geïntroduceerde 'CHAIN4S'-platform, dat momenteel bij bouwmarktketen Gamma met plantenkwekers in gesloten keten in werking is gegaan, een vertaalslag is van deze strategie. Dit platform zal ook bij de andere retailbedrijven binnen Dutch Flower Group worden uitgerold.

Hij kondigde verder aan dat DFG in 2013 de nauwe samenwerking met kwekers nog verder zal gaan verstevigen, zowel in Nederland als internationaal. “Dit in het belang van onze regierol als Sierteelt Nederland BV."


Blijdschap bij winnende kwekers

De drie winnaars toonden zich meteen na afloop van het officiële gedeelte in een eerste reactie zeer verguld met hun Award. "We waren echt verrast dat we een nominatie hadden. Nu we als eerste uit de bus gekomen zijn, ben ik helemaal blij verrast," zegt Jan Kreling van Kreling Chrysant. "Ik ben ook blij dat we in de samenwerking met DFG-bedrijven in voor chrysantenkwekers moeilijke jaren nieuwe stappen hebben kunnen zetten."

De Award uitreiking beleeft Peter van den Ham van Nolina als "een echt kippenvelmoment". "Ik beschouw het als waardering voor de weg die we met DFG zijn ingeslagen. En ook als bevestiging van de juiste keuzes die we in moeilijke tijden hebben gemaakt." Van den Ham spreekt van een "optimale samenwerking" met DFG.

Lester Dix van Khal Amazi was ronduit verrukt. "Het is absoluut fantastisch voor ons. We hadden het totaal niet verwacht," zegt hij. "We leven in Zambia nogal geïsoleerd. De Award en de waardering die DFG ermee uitspreekt, brengen ons naar de wereld én brengt de wereld naar ons."


Lof voor overige genomineerden

Marco van Zijverden had in zijn speech ook naar de overige genomineerden nadrukkelijk zijn waardering uitgesproken . Dat waren Gebroeders van der Salm uit Boskoop, Oriental Growers uit Bleiswijk, Beyond Chrysant uit Hoek van Holland , Qualily uit Poeldijk, Herburg Roses PLC uit Ethiopië en Primarosa uit Kenia. Deze zes topleveranciers kregen elk een oorkonde ter omlijsting van hun nominatie.

Nolina maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok