Tuinrozen

Tuinrozen

Castle®

Het woord kasteel (Castle) is afgeleid van het Latijnse woord 'castellum' dat fort of toevluchtsoord betekent. Kastelen werden gebouwd als toevluchtsoord voor adelen, maar ook om gasten mee te imponeren. De rassen van onze Castle® rozen zijn allemaal genoemd naar een specifiek slot of kasteel. Castle® struikrozen brengen uw tuin, balkon of terras in adellijke sferen en imponeren uw gasten met een veeltal van attractieve, edele bloemen. De compacte planten hebben weinig ruimte nodig, ideaal dus voor in sierlijke potten op uw balkon of terras. In uw perk of tuin zorgen Castle® rozen voor een koninklijk bloementapijt. Kijk voor meer ideeën ook eens op onze inspiratie-pagina.

Castle® rozen zijn struikrozen en bereiken een hoogte van 60 tot 100 cm. Ze zijn verkrijgbaar in 5 afzonderlijke kleuren en bloeien de hele zomer door. Lees hier hoe u Nolina tuinrozen het beste kunt verzorgen.


Renaissance®

De Renaissance (wedergeboorte) was een middeleeuwse periode van groei en bloei. Een periode waar het beste van het oude en van het nieuwe werd gecombineerd.
Nolina Renaissance® rozen zijn een voorbeeld van de typische rozenidylle uit vroegere tijden, verbonden met de eigenschappen van een moderne roos. Zo ontwikkelt de Renaissance® roos zware, goedgevulde bloemen met een aangename, geparfumeerde geur. In tegenstelling tot de antieke rozen, bloeien deze gedurende de hele zomer en herfst. Dat betekent nog langer genieten van deze aantrekkelijke, nostalgische roos.

Renaissance® rozen zijn ideaal voor de beplanting van grote potten voor op uw terras of balkon, waar u van de intense, geparfumeerde geur kunt genieten. Renaissance® rozen kunnen natuurlijk ook in de volle grond worden geplant. Als u een paar van de lange scheuten met bloemen afknipt voor in een vaas, kunt u ook binnenshuis van de heerlijke geur genieten. Kijk voor meer ideeën ook eens op onze inspiratie-pagina.

Renaissance® rozen komen voort uit antieke struikrozen. De planten bereiken een hoogte van 100 tot 150 cm en zijn in vier afzonderlijke kleuren verkrijgbaar. Lees hier hoe u Nolina tuinrozen het beste kunt verzorgen.

National Parks®

Ieder land heeft diverse nationale parken die bekend staan om hun mooie natuur en als plek om met elkaar samen te komen. Wij hebben deze parken samengebracht in een collectie lange, dubbelbloemige, geparfumeerde struikrozen: The National Parks® Collection.

De rozen uit deze collectie zijn erg geschikt om als een groep te planten in een park of tuin, maar kunnen uiteraard ook gebruikt worden als terrasplant. Deze goedgevulde rozen met aangenaam geparfumeerde geur bloeien van het begin van de zomer tot de eerste vorst zich aan gaat dienen.


Courtyard®

Een binnenplaats (courtyard of patio) is een plaats zonder dak, omringd door gebouwen. Binnenplaatsen werden vroeger voor meerdere doeleinden gebruikt, zoals koken, werken, spelen en zelfs om dieren te houden. Het was altijd een ontmoetingsplek waar licht, veiligheid, privacy en rust werd gevonden. Eigenschappen waar tegenwoordig steeds meer naar verlangd wordt. Met Nolina Courtyard® rozen verleent u uw binnenplaats, balkon of terras ook deze bijzondere atmosfeer.

Courtyard® rozen zijn moderne klimrozen of leirozen, die ook in grote potten geplant kunnen worden. Ze klimmen met behulp van hun doorns en door middel van opbinden. De lange scheuten dienen te worden geleid, bijvoorbeeld rond een zuil, pergola of schutting. Kijk voor ideeën en inspiratie ook eens op onze inspiratie-pagina.

Courtyard® rozen bloeien de hele zomer door. In tegenstelling tot traditionele klimrozen, bloeien Courtyard® rozen van onderaan de struik tot aan de top. Lees hier hoe u Nolina tuinrozen het beste kunt verzorgen.

Nolina maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok